Activiteit: Verhalen op rijm


Let op, deze activiteit is al geweest.

Elspeet omstreeks 1930.

Op zaterdagavond 23 januari 2016 kunt U om half acht komen luisteren naar twee verhalen over het leven in Elspeet tussen de beide wereldoorlogen. Mevrouw Gerritje van den Bosch-Noorderijk vertelt op rijm, in Elspeets dialect twee verhalen. De verhalen worden ondersteund door foto’s die geprojecteerd worden door de heer Wim Heikoop.

Gerritje heeft deze verhalen al vaak verteld in omliggende plaatsen en ook in Elspeet. De opbrengst van die avonden was dan steeds voor het bouwfonds van de Hersteld Hervormde Kerk. Op 23 januari is de opbrengst echter voor de Stichting Historisch Museum Elspeet, waarvan Gerritje bestuurslid is.

Vóór de pauze vertelt zij het verhaal Het houthakkersvoll’kj’n, dat ongeveer 40 minuten duurt. Na de pauze volgt ’n Veluws boer’ndeerntj’n dat ongeveer 30 minuten duurt.
Beide verhalen worden afgewisseld met enkele gedichten, en ze schreef deze verhalen zelf onder haar schuilnaam G. van over ’t Vûld.

De toegang is gratis. In de pauze kunt U zelf een consumptie kopen. Er zal een collecte gehouden worden voor het museum. Het bestuur hoopt dat er veel mensen komen luisteren en kijken en dat de collecte een mooi bedrag zal opleveren.